Vem är Nathalie?

Jag tänkte att eftersom bloggen är helt ny och ingen vet typ kanske vem jag är, jo några vet men inte alla.. Jag tänker att de är väl lite smart att skriva varför jag börjar att blogga om LCHF, dela recept och inte mina gamla tidigare som handlade om bakning och godsaker som fortfarande ligger mig mycket varmt om hjärtat.

Som sagt. Jag heter Nathalie Salman , 28 år gammal och jag bor här i Malmö eller “lilla Chicago” som jag kallar det 😜 Jag har 2 stycken barn, Isak & Noah heter dom och har varit gift med Robin i 10 år.

Det är en del av er som frågat mig via mitt instagram konto varför jag började med detta att äta LCHF och hur det går att kombinera det med en familjesituation med två barn som inte kan äta diet mat osv. Men det är faktiskt inte så krångligt som man tror.

Jag ville ändra om min livsstil lite i de man kan, och då tänker jag att maten är väl en ganska stor del till av hur man mår. Vad man stoppar i sig och vad man föredrar osv. Det är ju inte fel att gå ner i vikt också medans man äter nyttigt. Jag är så trött på att inte komma i mina jeans och kläder, klänningar och toppar utan att de ska kännas som att man sitter fast i en klämd konservburk. 😂

Jag vill va piggare dagligen, äta rätt(eller mer rätt än innan iaf) , försöka tänka “moget” i vad man stoppar i sig o inte bara för att man äter med ögonen eller bara e sugen på nåt, vilket säkert en stor del av alla gör när man är mammaledig eller har lediga dagar eller vad som. Jag vill ha en förändring helt enkelt som jag kunde skapa själv.. å känner att de e ju bara jag egentligen som styr mitt egna mående.

De är lite jobbigt det där med att vara sann mot sig själv med tanke på hur mycket onyttigt man äter eller brukar äta.

Jag älskar choklad tex, de gör typ alla jag vet, men iaf. Jag älskar choklad. Helst Marabous olika sorter, å sen bara sa de liksom stopp för mig. Jag skulle klä av mig nån dag o de bara kändes som att jag kunde böja mig för att min mage var helt o hållet i vägen å brukade tänka “va störigt att behöva känna magen varje gång jag böjer mig ner efter nånting..” å då en tisdageftermiddag bestämde jag bara att “Nej nu får det räcka, nu kör vi! ” Vi syftar jag på mig och min kropp & hälsa.

Första veckan mådde jag verkligen PISS. Om man nu kan må piss så var det verkligen så… otroligt konstig var jag. De sprängde i benen, kissade ofta, ont i njurarna , illamående när jag la om kosten, huvudvärk, irriterad och jättegrinig, såg hela omställningen som att jag absolut inte skulle klara av det och visste hur jag skulle kunna orka slutföra det. Men de va kring 10 dagar de började vända. Blev piggare sådär bara en morgon, kände mig lite mer positivt återställd och och kände mig inte hungrig i olika svackor utan de kändes som att hungerkänslor höll i sig o en bra nivå att de inte blev outhärdligt.

När jag bestämde mig för det så peppar det ännu mer till att rensa kylen och skafferiet på sånt som du inte ens behöver ha hemma längre. Bara bra råvaror och vinäger o smör o allt va de finns.